Vibra Plata

5KM

Vibra plata

Trajanje

20 - 30 min

55KM

Mjesečna karta

Opis

Trenirate do 30 min/trening, 3 puta sedmično tj. 12 puta mjesečno.

Vibra Plata

Šta Vam donosi ova vrsta treninga?

  • Zatezanje vezivnog tkiva, cijeloga tijela
  • gubljenje viška kilograma (masno tkivo se topi kroz dvije vrste vibracija i različite brzine, a koža zateže)
  • obim struka se smanjuje
  • kroz naš plan ishrane koji će svaki gost dobiti od nas i to BESPLATNO, Vaše tijelo izbacuje sve otrovne čestice koje su se u organizmu zadržavale i taložile

Idealno za probleme CELULITISA, umornih i teških nogu, opuštenih stomačnih mišića kao i misića cijeloga tijela!

Poboljsava venski rad, stimulise cirkulaciju u nogama i cijelom tijelu!

Nakon 4 sedmice osjećati ćete se vitalnije, sretnije i puni energije!

NE PROPUSTITE PRILIKU DA DOVEDETE VAŠE TIJELO U TOP FORMU i to za kraće vrijeme!

Vibraciona plata za treniranje kompletnog tijela. Poslovnim ljudima teško je pronaći idealno vrijeme za vježbanje. Pola sata na dan tri puta u sedmici ne čini se nemoguće, a rezultati su brzo vidljivi…

Vježbanje na vibracijskoj spravi Vibra Plate proteklih je godina jedan od popularnijih načina očuvanja vitke linije i razvijanja mišića. Sprava radi na vibracijskom principu, a namijenjena je osobama svih uzrasta, načina života i fizičkih sposobnosti.

Prenoseći vibracijama valove energije kroz tijelo, potiče mišićne kontrakcije, i to od 25 do 50 puta u sekundi. Tako se ubrzava cirkulacija, povećava snaga mišića i raste opća izdržljivost organizma.

Treninzi na Vibra Plati pridonose boljoj pokretljivosti tijela, ali i smanjenju tjelesne težine i celulita, povećanju gustoće kostiju, smanjenju boli, smanjenju incidencije padova u starije populacije. Mogu ih praktikovati i osobe koje se oporavljaju od ozljeda. Osim toga trening na Vibra Plati traje samo pola sata, a dovoljno je vježbati tri puta sedmično.

Prva prednost korištenja ove sprave upravo je ušteda vremena. Vibra Plate ima višestruke koristi, ali osnovna je prednost kupovanje vremena, što je za poslovne ljude kojima je teško pronaći slobodno vrijeme idealno. Trening cijelog tijela gotov je u pola sata i vrlo je intenzivan.

Organizam na vibraciju reagira refleksnom kontrakcijom mišića. Vježbajući na frekvenciji od 30Hz, što je uobičajeno za početne treninge za zdrave ljude, naše tijelo reagira sa 30 refleksnih kontrakcija u sekundi, odnosno 1800 kontrakcija mišića u minuti. Te kontrakcije su zapravo ‘bonus’ jer na spravi još izvodite vježbe koje biste inače izvodili na parketu pa imate i aktivne kontrakcije. Zbog podloge koja vibrira u tri smjera jak je i neurološki podražaj. Aktivira se 97 do 99% mišićnih vlakana dok u klasničnom treningu taj postotak iznosi od 40 do 47%.